به گزارش مشرق، دیوید کامرون روز پنجشنبه طی سخنانی درباره سیاست خارجی و امنیتی انگلیس این ادعا را تکرار کرد که رژیم صهیونیستی حق دارد تا در واکنش به عملیات هفتم اکتبر (طوفان الاقصی) از خود دفاع کند و دولت لندن از این حق ادعایی دفاع میکند.
وی ادامه داد: «اما پیام ما به اسرائیلیها بسیار واضح است ... ما از عملیات بزرگ آنها در رفح حمایت نخواهیم کرد مگر اینکه طرح روشنی برای محافظت از مردم و نجات جان انسانها وجود داشته باشد.»
وزیر امور خارجه انگلیس تصریح کرد: «ما آن طرح را ندیدهایم.»
او درباره خطوط قرمز انگلیس در جنگ غزه و احتمال الگوبرداری لندن از ایالات متحده آمریکا برای تعلیق ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی، درصورت حمله ارتش این رژیم به رفح، ادعا کرد که شرایط لندن با واشنگتن متفاوت است.
کامرون با بیان اینکه ایالات متحده یک دولت بزرگ تامینکننده تسلیحات به اسرائیل است، افزود که شرایط در انگلیس متفاوت است و این کشور از «رویههای بسیار روشنی» برای صدور مجوز فروش سلاح، برخوردار است.
دیروز هم ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس در مجلس عوام با بیان این ادعا که دولت لندن «به طور مداوم پایبندی اسرائیل به قوانین بینالمللی بشردوستانه را ارزیابی میکند»، افزود: موضع ما بعد از آخرین ارزیابیهای صورت گرفته تغییری نکرده است.
این درحالیست که بر اساس گزارشها، اسناد ارزیابیهای دولت لندن از تحولات فلسطین، مربوط به گذشته است. روزنامه گاردین چندی پیش در گزارشی نوشت که انگلیس، تنها پس از گذشت ۲ روز از کشته شدن سه تن از امدادگران این کشور در جریان حمله مرگبار رژیم صهیونیستی به کاروان حامل کارکنان سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی در غزه، به تداوم همکاریهای تسلیحاتی با این رژیم تروریستی چراغ سبز نشان داد.
بر اساس این گزارش، دیوید کامرون با وجود کشتهشدن اتباع این کشور در غزه، به طور شخصی با ادامه فروش سلاح به اسرائیل موافقت کرده است. این درحالی است که او پیشتر گفته بود مرگ امدادگران انگلیسی نشانگر شکست اخلاقی و سیستماتیک ارتش اسرائیل است.
گاردین نوشت که تصمیم وزیر امور خارجه انگلیس برای تداوم فروش سلاح به اسرائیل بر اساس ارزیابیهایی است که مرگ امدادگران این کشور را شامل نمیشود. در واقع اسناد ارزیابیهای دولت لندن درباره پایبندی رژیم صهیونیستی به قوانین بینالمللی بشردوستانه در جنگ غزه، حوادث پس از ۲۸ ژانویه را در بر نمیگیرد.
ماجرای کشته شدن امدادگران انگلیسی در کنار برنامه رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح، فشارها علیه دولت انگلیس را برای تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی افزایش داده است.
کابینه جنگ رژیم صهیونیستی روز دوشنبه با وجود مخالفتهای بینالمللی، تهاجم زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از روز سهشنبه بخش فلسطینی این شهر را اشغال کرده است.
رژیم اسرائیل طی هفت ماه گذشته، کشتار گستردهای را در غزه به راه انداخته و ضمن بستن تمام گذرگاهها، این منطقه را به یک ویرانه تبدیل کرده است.
بر اساس گزارشها، تاکنون افزون بر ۳۴ هزار فلسطینی شهید و بیش از ۷۷ هزار نفر دیگر مجروح شدهاند.
دنیا خطرناکتر و بیثباتتر از قبل شده است
وزیر امور خارجه انگلیس در بخش دیگری از سخنانی خود با اشاره به تحولات در فلسطین و جنگ اوکراین ادعا کرد که دنیا خطرناکتر و بیثباتتر از قبل شده است. او گفت که شهروندان بیگناه غزه در حال تحمل بحرانی هستند که «اگر کمکها به آنها نرسد، اوضاع بدتر خواهد شد»
کامرون ادامه داد: «این جهان خطرناکتر، بیثباتتر و متخاصمتر از آن چیزی است که بسیاری از ما تاکنون میشناختیم. باید با این واقعیت روبرو شویم و بر اساس آن عمل کنیم»
وی بر همین اساس عنوان کرد: «ما اکنون بر سر دوراهی هستیم. اگر انتخاب درستی داشته باشیم و همین الان اقدام کنیم، آینده روشنی در انتظار ماست. اما اگر تردید کنیم، دشمنان آینده ما را خواهند نوشت.»
وزیر امور خارجه انگلیس با بیان اینکه غرب باید از خود اراده سیاسی نشان دهد افزود: «تنها آرزو کردن برای دنیایی بهتر و امید به تحقق بهترینها کافی نیست. ما در غرب باید همه چیز را با هم ببینیم.»
کامرون ادامه داد: «دشمنان ما امروز نقاط قوت ما را می دانند. آنها فکر می کنند بزرگترین نقطه ضعف ما را هم کشف کرده و می توانند از ما پیشی بگیرند»
وی با بیان اینکه «ما در یک نبرد ارادهها هستیم» خواستار افزایش بودجه دفاعی کشورهای غربی و تبدیل امنیت به اولویت اصلی متحدان لندن شد.